Kaip elgtis furšeto metu
Kaip rengti furšetą?
Furšetui stalas dengiamas patalpos viduryje, jei patalpa pakankamai didelė ir visi svečiai turės galimybę prieiti prie stalo iš visų pusių, o mažesnėje patalpoje stalai gali būti dengiami prie sienų – tada svečiai prie stalų prieina iš vienos pusės.
Užkandžiai, gėrimai, indai, valgomieji įrankiai, servetėlės turėtųbūti išdėstomi taip, kad svečiams būtų patogu, nereikėtų grūstis prievieno stalo galo. Geriausia indus bei įrankius ir patiekalus išdėstytisimetriškai ant stalo nuo stalo vidurio: vienodai iš kairės ir išdešinės.
Šaltieji patiekalai ir užkandžiai pateikiami supjaustyti, o padėklai supatiekalais gali būti išdėstomi keliais lygiais, toliau nuo stalokraštų. Jei nėra staliukų, furšetinio stalo kraštai paliekami laisvi,kad svečiai galėtų pasidėti lėkštes.
Stalo serviruotė gali būti derinama prie pageidaujamos šventės spalvinės gamos ar įmonės ženklo spalvų, tačiau reikia atsižvelgti ir į pobūvio patalpos interjerą, kad stalo serviruotė nesudarytų neskoningo kontrasto patalpos sienų spalvai.
Furšeto stalas
Pamėgintitai atlikti stačiomis per neoficialią dalią, į kurią palaipsniuipereina oficialioji. Nes valgyti kartais norisi labiau, nei klausytinuobodžių ilgų kalbų. Kaip sakydavo Horacijus: „Prigimtį geni šakėmis,o ji vis sugrįžta atgalios", arba kaip sakydavo vienas klasikas: „Meilėne bulvė, - geni pro duris, įlenda pro langą"... Kitaip sakant nuo savoprigimties toliau, kaip per ištiestos rankos su šakute ilgį,nepaspruksi...
Todėl einat į oficialias dalis, kurios baigiasineoficialiais furšetais, geriau prieš tai užvalgyti, kitaip bus sunkukovoti su prigimtimi, kai įnirtingoje kovoje, grūstyje supasižodžiavimais, pasikumščiavimais už kąsnelį ar šlakelį vynosutrypiami turėti paskutiniai padorumo trupinėliai
Ar mokame elgtis kviestiniuose pietuose, prie švediško stalo, furšetuose?
Kai kas moka, išmokę iš užsieniečių, kai kas dar mokosi, stebėdami, kaip elgiasi jau mokantys, tačiau didžioji dauguma dar nejaučia poreikio tų dalykų mokintis. Blogiau, kai visokių pramogų , vaišių organizatoriai šių dalykų nežino, negali patarti, užsiminti dalyviams kaip vienu ar kitu atveju reikėtų elgtis.
Komentarai