Pradžia

Kaip virti ryžių košę

Šiuo požiūriu dar kaprizingesnė yra ryžių košė arba virti ryžiai. Yra žinoma, kad Japonijoje, Vietname, Korėjoje, Indijoje ir kitose tradicinės ryžininkystės šalyse ryžiai valgomi kasdien ir turi tokį skonį, kurio negalima gauti, verdant europietiškais būdais. Netgi geriausiuose Europos restoranuose jų negali išvirti taip skaniai, kaip visų skurdžiausioje rytietiškoje užkandinėje.
Kodėl?

Todėl, kad pas mus ryžiai verdami, įpylus daug vandens, nupilamos gleivės, paskui ryžiai plaunami virintu vandeniu, o kartais prieš verdant padžiovinami, pakepinami — žodžiu, atliekama daugybė operacijų, dirbama iš peties, kad ryžiai būtų birūs ir jų grūdeliai nesulipę, kaip ir Rytuose. Jie būna tokie, bet... kokia kaina! Kas iš to išeina! Visiškai suardoma odelė ir išplaunamos krakmolinės ir baltyminės ryžių medžiagos. Iš eęmės gaunama graži odelė, grynai dekoratyvinis produktas. Argi reikia stebėtis, kad jis yra neskanus! Tai visiškai natūralu. Labiau stebina tai, kad jį vis dėlto galima valgyti.

Jau ryžių virimo ant garų būdas, kurj minėjome skyriaus pradžioje, suteikia galimybę išvengti daug nereikalingo darbo ir išsaugoti didelę dalį ryžių maistingųjų ir teikiančių skonį medžiagų. Didelę dalį, bet ne visas! Mat netgi ant garų pakabinti ryžiai atiduoda po jais verdančiam vandeniui tam tikrą savo sudėties dalį. Tačiau tokie ryžiai bus kur kas skanesni už virtus arba, tiksliau tariant, visiškai suvirusius ryžius vandenyje. Ar galima išvirti ryžius vandenyje ir jų nesuvirti? Galima. Kaip?
Taip, kaip verdama Rytuose.

Tikslus santykis: 200 g (ryžių): 300 g (vandens).
Vanduo — iš karto verdantis, kad nebūtų veltui gaištamas kiekvienu atskiru atveju sunkiai apskaičiuojamas laikas vandeniui užvirinti.
Dangtis — sandarus, sandariausias, nepaliekantis jokio plyšelio tarp savęs ir puodo, o tam, kad neišsigaišintų tiksliai atmatuoti garai, dangtis prispaudžiamas sunkiu svoriu, kuris neleidžia daugiau pakilti netgi smarkiausiai verdant.
Kadangi viskas tiksliai apskaičiuota, tai ir virimo laikas turi būti absoliučiai tikslus: 12 minučių. (Ne 9, ne 15, o tiksliai 12 minučių.)
Ugnis: tris minutes stipri, septynias minutes vidutinė, likusias— silpna.
Košė išvirusi, bet neskubėkite atidengti dangčio. Čia jūsų tyko dar viena paslaptis. Palikite uždengtą dangtį ir nelieskite košės tiek laiko, kiek ji virė. Tegu ji pabūna ant viryklės tiksliai 12 minučių. Paskui atidenkite puodą. Prieš jus—biri, šiek tiek kietoka košė.
Ant jos uždėkite 25—50 g sviesto, vos vos pasūdykite, jeigu mėgstate sūriai, ir išmaišykite šaukštu kuo vienodžiau, bet ne-maigydami „gabaliukų", netrindami košės.

Štai dabar galima paragauti!
Na, kaip?!
Pažiūrėkite į save... veidrodyje! Užtikrinu, kad jūsų veide atsispindi tarsi suglumimo ir nuostabos derinys, tarsi jums būtų pakišę tai, ką jūs m.ažiausiai tikėjotės pamatyti. Taip ir yra! Jūs tikėjotės, kad ryžiai turės jums įprastą, žinomą kaip penki pirštai ryžių košės skonį.
Pasirodo, jog ja... jie ir nekvepia!
Tik kai suvalgysite visus ryžius, jūsų veide tikrai pasirodys pasitenkinimas ir netgi pasigėrėjimas. Dabar jūs pagaliau galite pasakyti, kad žinote tikrąjį ryžių skonį.
Tik nepamirškite žvilgtelėti į veidrodį!
Keletą žodžių apie sorinių, perlinių, avižinių ir manų kruopų virimą. Daugeliu atvejų čia vandens ir kruopų santykis nėra toks svarbus kaip ryžių ir grikių košei, daugiausia dėmesio reikia skirti kruopų paruošimui ir temperatūrai, taip pat slėgiui.

Balsavimas

Žiūrėta: 1776   |   Balsų: 1   |   Vidurkis:   5
Įvertink: 12345


Komentarai

2017-09-20 canadian payday loan online - ://personalnerloan.org/ title loans texas [url=://personalnerloan.org/]easy personal loan[/url] ’
by Crbnplaync
2017-05-31 That's a knowing answer to a diiflcuft question
by That's a knowing answer to a diiflcuft question

Tavo komentaras:
Vardas*:
Komentaras*:
(jei negalite perskaityti apsaugos kodo, tiesiog atnaujinkite puslapį F5 pagalba)
Apsaugos kodas*:
* - privalomi laukai !


Draugai
Zaidimai2.lt,
Zaidimai88.lt,
Nemokami-zaidimai.lt 
flash žaidimai internete.
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai